H Ημισφαιρική κάμερα Q24M-Sec της MOBOTIX, η οποία μπορεί και καταγράφει ένα ολόκληρο δωμάτιο χωρίς κανένα τυφλό σημείο, τώρα έχει να προσφέρει ακόμη πολύ περισσότερα χάρης του νέου ενσωματωμένου ολοκληρωμένου MxAnalytics εργαλείου ανάλυσης βίντεο. Το MxAnalytics είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βελτιστοποίηση της επεξεργασίας των συμβάντων παρακολούθησης ή για σκοπούς marketing. Το MxAnalyticsμπορεί να εφαρμοστεί σε πολυκαταστήματα ή μικρά καταστήματα καθώς και σε δημόσια κτίρια όπως μουσεία ή αεροδρόμια προκειμένου να συλλέξουν και να επεξεργαστούν σημαντικές πληροφορίες.

Θερμικός Χάρτης: Ανίχνευση Και Αξιολόγηση Κινήσεων

Ποια ράφια στο κατάστημα προσελκύουν περισσότερο τους πελάτες;

Ποια προϊόντα σε ένα εκθεσιακό περίπτερο επικεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών περισσότερο;

Ποιες περιοχές αναμονής στην αίθουσα αναχώρησης προτιμούνται κάθε Δευτέρα μεταξύ 8:00 πμ. και 12:00 μμ.;

Το MxAnalytics καθιστά δυνατή την παρακολούθηση και καταγραφή καθώς και να αξιολογεί την κυκλοφορίας των ατόμων ή αντικειμένων σε ζωντανή απεικόνιση. Οι πιο πολυσύχναστες περιοχές επισημαίνονται με χρώμα στο θερμικό χάρτη σε μια προκαθορισμένη περιοχή. Οι περισσότερο πολυσύχναστες περιοχές εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα, και εκείνες με τη μικρότερη κυκλοφορία εμφανίζονται με μπλε χρώμα.

alt

Γραμμές Καταμέτρησης: Καταμέτρηση Ατόμων και Αντικειμένων

Η χρήση γραμμών καταμέτρησης για την μέτρηση ατόμων και αντικειμένων και την δημιουργία δεδομένων παρακολούθησης και παρατήρησης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Πόσοι άνθρωποι περνούν από μια συγκεκριμένη είσοδο σε μία ώρα ή ημέρα; Και από ποιά κατεύθυνση προέρχονται;

alt    alt

Το MxAnalytics ξεχωρίζει επίσης για την ευχρηστία του ως προς το χρήστη, χάρης στις γρήγορες και φιλικές ρυθμίσεις παραμετροποιήσεις, για παράδειγμα κατά τη δημιουργία αναφορών.

Ακόμη μια Σημαντική Επισήμανση: Τα αποτελέσματα ανάλυσης από την ανίχνευση κίνησης μπορούν να αποθηκευτούν ως ημερήσιες, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες αναφορές σε έναν πίνακα και να εξάγονται μέσω διάφορων διασυνδέσεων. Είτε μέσω web interface, e-mail ή άμεσα από το MxControlCenter ως γραμμή εντολών, οι αναφορές αποθηκεύονται πάρα πολύ εύκολα στην κάμερα και μπορούν πολύ εύκολα να προσεγγιστούν ή να αποσταλούν οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως αυτοματοποιημένα και ανεξαρτήτως τον αριθμό παραληπτών.

Μείωση Κόστους με το MxAnalytics

Επιπρόσθετα της λειτουργίας "Καταμέτρησης", η ανάλυση και συμπεριφορά των στατιστικών δεδομένων συμβάλλει ουσιαστικά στην διαδικασία βελτιστοποίησης, συνεπώς περαιτέρω μείωση του κόστους.

Οι κάμερες MOBOTIX, όπως η Q24M διαφέρουν από τα παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης χάρη στην αρχιτεκτονική του αποκεντροποιημένου συστήματος. Κάθε κάμερα συμπεριλαμβάνει έναν υψηλής ταχύτητας υπολογιστή με μακροπρόθεσμη μνήμη. Δεν είναι πλέον απαραίτητη η χρήση ενός υπολογιστή ή serverγια να καταγράψουμε ή να αναλύσουμε τα δεδομένα εικόνων. Η ανάλυση του βίντεο πραγματοποιείται αποκεντροποιημένα στη κάμερα, χωρίς επιβάρυνση του δικτύου. Αυτό μειώνει το συνολικό κόστος και διατηρεί την υψηλή απόδοση του συστήματος. Το MxAnalytics είναι διαθέσιμο δωρεάν με την πιο πρόσφατη Αγγλική έκδοση του λογισμικού  4.1.4.11 και από την ιστοσελίδα της C4EYE και της MOBOTIX χωρίς κανένα περιορισμό χρήσης. Επίσης εύκολα μπορεί να ενταχθεί σε όλα τα παλαιότερα μοντέλα Q24M-Sec μέσω της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού.

Η νέα έκδοση (2.5.2) του ελεύθερου λογισμικού βίντεο διαχείρισης MxControlCenter υποστηρίζει το MxAnalytics. Αυτό επιτρέπει την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από διαφορετικές κάμερες με πολύ βολικό τρόπο. Η τελευταία έκδοση επιτρέπει τη ρύθμιση παραμέτρων του MxAnalytics για μια κάμερα Q24M και μετέπειτα η ανάλυση των δεδομένων δημιουργείται και αποθηκεύεται.

Η MOBOTIX θα συνεχίσει την ανάπτυξη του MxAnalytics για την επεξεργασία των δεδομένων εικόνας στο εσωτερικό της κάμερας Q24 αρχικά. Η κάμερα MOBOTIX χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση του MxAnalytics και στα υπόλοιπα μοντέλα καμερών MOBOTIX.

Περισσότερες Πληροφορίες

Support

Tel.: +30 2231 302 378

email: support@c4eye.gr 

 

Facebook

Που θα μας βρείτε;

C4eye
Όθωνος 45
351 00 Λαμία
Ελλάδα

Τηλέφωνα:
+30 2231 302 378
+30 2231 300 296

Fax:
+30 211 800 8458

http://www.C4eye.gr

info@c4eye.gr
sales@c4eye.gr 

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες και κανένα μέλος

Είσοδος Χρήστη