Ημισφαιρική Τεχνολογία

Το συγκεκριμένο άρθρο αναδεικνύει τις βασικές διαφορές  μεταξύ των ‘‘Fish eye’’ megapixel IP καμερών και τις Ημισφαιρικής Τεχνολογίαςalt Mobotix, για να αναδείξουμε το πιο βιώσιμο. 

Η δικτυακή κάμερα Q24 μπορεί και τοποθετείτε στην οροφή ή στον τοίχο ενός δωματίου, καλύπτοντας αντίστοιχα τον ίδια επιφάνεια χώρου με 3-4 CCTV αναλογικές κάμερες, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν χειρισμό pan, tilt & zoom μέσα στην είδη καταγεγραμμένη εικόνα, όχι σε κάποιον υπολογιστή, αλλά μέσα στην ίδια την κάμερα. Στην πραγματικότητα, η ανάλυση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα μέσα στην εικόνα, διευκολύνοντας τους χρήστες να εποπτεύουν κάθε σημείο του χώρου, panning & zooming με κάθε λεπτομέρεια!
Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται ΄΄Ημισφαιρική΄΄ και σε περίπτωση που δεν την έχετε ακουστά – προσέξτε το άρθρο- καθώς τίθεται ως στόχος να αλλάξει τα δεδομένα στα σύστημα παρακολούθησης έτσι απλά όπως το γνωρίζουμε έως τώρα. 
 
FISH-EYE vs. HEMISPHERIC
Η κάμερα ημισφαιρικής τεχνολογίας τις MOBOTIX δεν είναι άλλος ένας όρος του fish-eye. Αυτές οι δυο τεχνολογίες δεν μπορούν να συγχυστούν. Το παράγεται από έναν απλό συνδυασμό τις IP megapixel κάμερας με τον fish-eye φακό για υπέρ ευρεία θέαση.  Αυτός ο συνδυασμός μας δίνει ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα ποιότητας εικόνας και καταλήγει να είναι ένα πολυδάπανο σύστημα το οποίο δεν μπορεί να υποστηριχτεί στο τέλος. Βασισμένο στην τοπολογία του κεντροποιημένου συστήματος, οι fish-eye IP κάμερες βασίζονται σε κεντροποιημένα servers, αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το σύστημα των καμερών βασίζετε σε ένα κεντρικό σύστημα DVR με εγκατεστημένο το πρόγραμμα διαχειρίσεις video το οποίο  διορθώνει την διαστρέβλωση εικόνας με πρόσθετο πρόγραμμα – όπως το IPIX. Ενώ η φιλοσοφία φαίνετε σωστή, σε  πραγματικές  εφαρμογές, το βασικό σύστημα megapixel fish-eye IP καμερών δεν έχει αποδείξει ότι είναι εμπορικά βιώσιμο, καταναλώνοντας τεράστιους όγκους bandwidth ενώ απαιτεί τεράστια επεξεργαστική ισχύ CPU για την διαχείριση τις εισερχόμενης ροής video στην περιοχή του server. 
Τότε λοιπόν ποια είναι η εναλλακτική λύση; 
 
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
 
Βασισμένη στην απoκεντροποιημένη πλατφόρμα, η ημισφαιρική κάμερα διαθέτει όλες τις καταγραφικές λειτουργίες του server (DVR) ενσωματωμένες στο εσωτερικό της. Κατά συνέπεια όλες οι αναλύσεις/διορθώσεις τις εικόνας, η επεξεργασία video και διαχείριση αποθήκευσης διαχειρίζονται από την ίδια την κάμερα. Η τεχνολογία ενσωματωμένου -DVR- στην κάμερα είναι μοναδική από την MOBOTIX.H κάμερα μπορεί και καταγράφει εσωτερικά, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό μέσο SD κάρτα μνήμης (για την ώρα έως 32GB) ή σε USB (για την ώρα έως 64GB) και να αποθηκεύει την ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ καθώς και κατεργασμένες εικόνες μέσα-στην κάμερα, το οποίο σημαίνει μηδενική κατανάλωση bandwidth ενώ καταγράφει. Εάν απαιτείται περισσότερη αποθήκευση, τότε η καταγραφή μπορεί να γίνει μέσω Ethernet σε απευθείας συνδεόμενο σκληρό δίσκο σε NAS (δικτυακό αποθηκευτικό σύστημα) ή σε χαμηλού κόστους συσκευή αποθήκευσης (Η/Υ). Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται και είναι δυνατά – χωρίς να απαιτείτε επένδυση σε ένα κεντρικό DVR σύστημα που επιφέρει επιπλέον κόστη για εξουσιοδοτημένο πρόγραμμα διαχείρισης ανά κάμερα. Αυτό εξισώνει στην τεράστια εξοικονόμηση  σε ολόκληρο το γενικό κόστος του συστήματος. 
 
ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & ΧΑΜΗΛΟ BANDWIDTH
 
Η ακατέργαστη megapixel εικόνα αναπαράγεται, αναλύεται, διορθώνεται και επεξεργάζεται μέσα στην κάμερα τις MOBOTIX – αυτή η μοναδική αποκεντροποιημένη επεξεργασία είναι το κλειδί τις επιτυχίας του συστήματος. Κυρίως, η κάμερα επιτρέπει χειρισμό pan & zoom πρόσβαση εντός των ακατέργαστων εικόνων που αποθηκεύονται στην κάμερα, επιτρέποντας πολύ υψηλή λεπτομέρεια κατά την επιθεώρηση των συμβάντων της σκηνής. Το δίλλημα των υπολοίπων κατασκευαστών καμερών IP, είναι ότι για να αναπαράγουν τα ίδια αποτελέσματα της υψηλής ποιότητας εικόνας όπως της MOBOTIX, οι κάμερες τους θα έπρεπε να μεταφέρουν την ακατέργαστη 3.1megapixel εικόνα μέσω του δικτύου σε DVR. Με την κάθε επιμέρους ακατέργαστη εικόνα των 3.1 megapixel που το μέγεθος της κάθε μιας κυμαίνεται γύρω στα 10 megabytes,στα 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο - απαιτείτε εύρος ζώνης του 1 GIGABIT! Ακόμη και να γίνει επιβράδυνση του ρυθμού στα καρέ ανά δευτερόλεπτο, ο συνολικός όγκος δεδομένων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος, ακόμη και σε ένα δίκτυο Gigabit Ethernet. Για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, η διεύθυνση της IP κάμερας θα πρέπει να κάνει συμπίεση, σε χαμηλότερη ανάλυση, οι fish-eye εικόνες της κάμερας πρώτα (χρησιμοποιώντας MJPEG, MPEG-4 ή H.264) και στη συνέχεια στέλνουν τις εικόνες στο σύστημα εγγραφής για να υποβληθούν ξανά επεξεργασία στην ανάλυση και διόρθωση παραμόρφωσης τα εικόνας για να μπορέσουν να εκτελεστούν. Επομένως, οι δυνατότητες χειρισμού του pan & zoom εντός του fish-eye video που παράγονται από αυτά τα κεντρικά συστήματα έχουν περιορισμένη λεπτομέρεια στην εικόνα και στο ευρύτερο φάσμα του zoom. Αυτό εξηγεί γιατί η ποιότητα του video είναι κατώτερη. Η κεντρική πλατφόρμα δεν επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις ακατέργαστες εικόνες, για τους σκοπούς τις υψηλής λεπτομέρειας του panning και zooming.
 
Ο ΣΩΣΤΟΣ CODEC
 
Για να διασφαλιστεί τη ακεραιότητα παράδοσης του «hemispheric video», η MOBOTIX χρησιμοποιεί τον MxPEG CODEC – το μοναδικό video CODEC παγκοσμίως που έχει σχεδιαστεί ιδανικά για εφαρμογές σε συστήματα επιτήρησης. Οι εικόνες ποιότητας JPEG-like high-resolution παραδίδονται με συνέπεια, σε λιγότερο χρόνο αποθήκευσης κατά περίπου 5 φορές από της M-JPEG, και χρησιμοποιεί 90% λιγότερη ενέργεια επεξεργασίας κατά την καταγραφή και αναπαραγωγή video από ότι το MPEG4! Η MOBOTIX Q24, αντιπροσωπεύει την πιο τελευταία και πρόσφατη ημισφαιρική Τεχνολογία. Η κάμερα έρχεται με 4GB μνήμη εσωτερικής αποθήκευσης εργοστασιακά τοποθετημένη,  επιτρέποντας για αρκετές ημέρες καταγραφή επάνω στη κάμερα στις περισσότερες εφαρμογές  – η οποία είναι επεκτάσιμη έως και 32GB. Με το λογισμικό διαχείρισης, το ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης και DVR, η  Q24 είναι ήδη τοποθετημένη, χωρίς χρειάζεται τίποτα άλλο να δαπανηθεί. Η Ημισφαιρική τεχνολογία είναι η ιδανική λύση στα συστήματα παρακολούθησης για την εξοικονόμηση χρημάτων για τους ιδιοκτήτες των μικρών καταστημάτων ή λιανικής – που κανονικά θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα κατώτερο σύστημα DVR. Η Q24 θα εξοικονομήσει στον πελάτη πάνω από τo 30% στο hardware, στην μείωση των υλικών καλωδίωσης και στον χρόνο εγκατάστασης!
 
Αναδημοσίευση άρθρου του Simon Hall 
Αρχισυντάκτη του περιοδικού IP ACADEMY Pty Ltd. 

Support

Tel.: +30 2231 302 378

email: support@c4eye.gr 

 

Facebook

Που θα μας βρείτε;

C4eye
Όθωνος 45
351 00 Λαμία
Ελλάδα

Τηλέφωνα:
+30 2231 302 378
+30 2231 300 296

Fax:
+30 211 800 8458

http://www.C4eye.gr

info@c4eye.gr
sales@c4eye.gr 

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 επισκέπτες και κανένα μέλος

Είσοδος Χρήστη