Ειδοποιήσεις Συμβάντων 

altΤο σύστημα ειδοποίησης της MOBOTIX δρομολογεί ουσιαστικά μηνύματα, φωνητικά ή κειμένου που βασίζονται σε προκαθορισμένα συμβάντα ή σφάλματα. Κατά την διάρκεια της ειδοποίησης η κάμερα θα επικοινωνήστε με το κατάλληλο πρόσωπο ή πρόσωπα, κάνει γνωστοποίηση της ταυτότητάς της και διευκρινίζει το συμβάν ή το σφάλμα που μόλις παρουσιάστηκε, βασισμένα στα φωνητικά σενάρια με προεγγεγραμμένα μηνύματα.

Ένα συμβάν θα ενεργοποιούσε της ρυθμίσεις συμβάντων των καμερών οπλίζοντας τις ρυθμισμένες επιλογές, όπως,  ανίχνευση κατεύθυνσης κίνησης ή ανίχνευση και ενεργοποίηση κάποιας επαφής δεδομένων που ίσως προήλθε από μία θύρα ή ένα παράθυρο μιας πολύ σημαντικής περιοχής, ή ανίχνευση κάποιου μηχανήματος που σταμάτησε  να λειτουργεί.

Διαβάστε περισσότερα: Ειδοποιήσεις Συμβάντων

Συστήματα Χαμηλού Κόστους

Τα DVRσυστήματα έχουν από καιρό κυριαρχήσει στον προϋπολογισμό μιας ευαίσθητης αγοράς. Ενώ οι IPκάμερες μπορούν και αποδίδουν ανώτερης ποιότητας video, ιστορικά τα εμπορικά στοιχεία φανερώνουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να μεταπείσουν τους αγοραστές με περιορισμένους προϋπολογισμούς υπέρ των IP….μέχρι τώρα.

‘’Ο χώρος παρακολουθείτε από κλειστό κύκλωμα cctv’’ πινακίδες αναρτούνται σε μαγαζιά και χώρους προς αποτροπή κάποιου περιστατικού. Συνήθως κοντά σε ταμεία και εισόδους, τοποθετούνται οθόνες προβολής κάποιων καμερών του συστήματος ασφαλείας, δείχνοντας ζωντανά την είσοδο και την κίνηση των πελατών από τον επιτηρούμενο χώρο. Σε περίπτωση συμβάντος, ο παραβάτης καταγράφεται κατά την πράξη και τα καρέ που αποτυπώνονται από μια αναλογική κάμερα, αποθηκεύονται σε ένα DVR. Ακόμη και αν το DVR είναι προγραμματισμένο και ρυθμισμένο στην πιο υψηλή ανάλυση, οι πηγές του αναλογικού σήματος είναι φτωχές σε ποιότητα – καθιστώντας το δύσκολο να προσδιορίσει θετικά  το μεμονωμένο άτομο που σχετίζεται με το συμβάν. 

Διαβάστε περισσότερα: Συστήματα Χαμηλού Κόστους

MOBOTIX HEMISPHERIC Q24Μ    Allround Easy – AllRound Securealt

Η Mobotix Q24M δεν είναι μόνο μια από τις πρώτες 3-megapixel IP κάμερες στην αγορά αλλά μπορεί και κάνει ότι κανένα άλλο προϊόν δεν μπορεί να κάνει: προσφέρει μια συνολική απεικόνιση 360ο επιτρέποντας την παρακολούθηση τεσσάρων διαφορετικών περιοχών ταυτόχρονα.

Η Q24M βασίζεται στην ημισφαιρική τεχνολογία της Mobotix και χρησιμοποιεί αισθητήρα 1/2 CMOS. Τοποθετημένη στην οροφή, δίνει μια πλήρη προβολή όλου του χώρου, ενώ στο τοίχο δίνει προβολή 180ο.

Η Q24M διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αναμένουμε από ένα σύγχρονο μοντέλο IP κάμερας, όπως : τεχνολογία PoE, ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο καθώς και υποδοχή για κάρτα μνήμης SD μαζί με τη 4GB MicroSD για τοπική αποθήκευση. Η κάμερα είναι συμβατή με το πρότυπο IP-65, κάτι που σημαίνει ότι είναι απόλυτα προστατευμένη όταν τοποθετείται σε εξωτερικό περιβάλλον από σκόνη ή άλλους παράγοντες.

Διαβάστε περισσότερα: MOBOTIX HEMISPHERIC Q24M

Ημισφαιρική Τεχνολογία

Το συγκεκριμένο άρθρο αναδεικνύει τις βασικές διαφορές  μεταξύ των ‘‘Fish eye’’ megapixel IP καμερών και τις Ημισφαιρικής Τεχνολογίαςalt Mobotix, για να αναδείξουμε το πιο βιώσιμο. 

Η δικτυακή κάμερα Q24 μπορεί και τοποθετείτε στην οροφή ή στον τοίχο ενός δωματίου, καλύπτοντας αντίστοιχα τον ίδια επιφάνεια χώρου με 3-4 CCTV αναλογικές κάμερες, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν χειρισμό pan, tilt & zoom μέσα στην είδη καταγεγραμμένη εικόνα, όχι σε κάποιον υπολογιστή, αλλά μέσα στην ίδια την κάμερα. Στην πραγματικότητα, η ανάλυση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα μέσα στην εικόνα, διευκολύνοντας τους χρήστες να εποπτεύουν κάθε σημείο του χώρου, panning & zooming με κάθε λεπτομέρεια!
Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται ΄΄Ημισφαιρική΄΄ και σε περίπτωση που δεν την έχετε ακουστά – προσέξτε το άρθρο- καθώς τίθεται ως στόχος να αλλάξει τα δεδομένα στα σύστημα παρακολούθησης έτσι απλά όπως το γνωρίζουμε έως τώρα. 
 

Διαβάστε περισσότερα: Ημισφαιρική Τεχνολογία

Support

Tel.: +30 2231 302 378

email: support@c4eye.gr 

 

Facebook

Που θα μας βρείτε;

C4eye
Όθωνος 45
351 00 Λαμία
Ελλάδα

Τηλέφωνα:
+30 2231 302 378
+30 2231 300 296

Fax:
+30 211 800 8458

http://www.C4eye.gr

info@c4eye.gr
sales@c4eye.gr 

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 επισκέπτες και κανένα μέλος

Είσοδος Χρήστη